Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_aalsmeer
Trouwen in de gemeente Aalsmeer

Zijn jullie van plan te trouwen in de gemeente Aalsmeer? Je hoeft hier dan geen aangifte meer van te doen. Je maakt aan de ambtenaar van de burgerlijke stand kenbaar het voornemen te hebben met elkaar in het huwelijk te treden. Dit doe je bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar je gaat trouwen. Een uitzondering geldt voor het paar dat buiten Nederland woont, en waarvan één van beiden de Nederlandse nationaliteit bezit. Zij moeten de verklaring afleggen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van Den Haag. De melding van het voorgenomen huwelijk is volledig gratis. 

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Eigen aangewezen locatie

Het gemeentehuis van Aalsmeer is officieel "Huis der Gemeente", ofwel een officiële trouwlocatie. Naast deze officiële trouwlocatie kun je in Aalsmeer op allerlei andere locaties naar keuze trouwen. Deze locaties moeten wel aan diverse voorwaarden voldoen, zoals de hygiëne, parkeerruimte, goede zeden, etc.. Om jouw locatie naar keuze voor een dag om te zetten als trouwlocatie voor jullie huwelijksvoltrekking, moet je bij de gemeente een aanvraag indienen.

Trouwambtenaren

Gemeente Aalsmeer kent meerdere buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. Deze ambtenaren zijn ook bevoegd om huwelijken in Amstelveen te voltrekken. Het is gebruikelijk om enige tijd voor de trouwdag een kennismakingsgesprek te voeren met de ambtenaar die het huwelijk zal voltrekken. Als je de hele trouwceremonie van te voren doorneemt, kom je niet voor verrassingen te staan. 

Kosten van het huwelijk

De kosten van het huwelijk veranderen wel eens. Om je continu op de hoogte te houden van de juiste kosten om te trouwen, verwijzen we je hiervoor naar het Overzicht kosten huwelijk van de gemeente Aalsmeer.

Gratis huwelijk

Er kan gratis worden getrouwd op maandag- en woensdagochtend in de spreekkamer van het gemeentehuis om 09.00 uur. Gratis trouwen is bedoeld voor mensen die het budget niet hebben voor een feestelijke huwelijksvoltrekking of voor de a.s. bruidsparen die het er niet voor over hebben om deze kosten te betalen. Bij de wet is bepaald dat iedere gemeente in Nederland 2 momenten per week moet aanbieden waarop er gratis getrouwd kan worden. In Aalsmeer is dat dus op de maandagochtend en de woensdagochtend. Let op: dit betreft een korte en sobere huwelijksvoltrekking. Laat je hier vooraf over informeren door de gemeente om teleurstellingen te voorkomen. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Aalsmeer

Gemeentehuis Aalsmeer
Drie Kolommenplein 1
1431 LA Aalsmeer
Tel: 0297-387575
Website: www.aalsmeer.nl
E-mail: info@aalsmeer.nl