Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_amstelveen
Trouwen in de gemeente Amstelveen

De gemeente Amstelveen is uitermate toereikend naar de a.s. bruidsparen als het gaat om trouwen. Amstelveen heeft zich flexibel opgesteld in de snel veranderende wensen voor de huwelijksvoltrekking en is daarmee dus uitstekend met de tijd mee gegaan. Daarnaast kan men in Amstelveen ook nog eens trouwen op een zelf gekozen willekeurige trouwlocatie. Aan deze locatie wordt uiteraard wel een aantal eisen gesteld. Zo kun je bijvoorbeeld trouwen in een restaurant, thuis, in de schouwburg, op een boot, in een bedrijf, etc.

Trouwlocaties

In de gemeente Amstelveen is ontzettend veel mogelijk. Amstelveen kent slechts één vaste trouwlocatie: Het Raadhuis. Daarnaast kun je bijna overal trouwen waar je wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwen in het Cobra Museum of Museumtram? Het is zelfs mogelijk om op het terras van je favoriete restaurant, tijdens een evenement of in je eigen achtertuin elkaar het ja-woord te geven. 

Trouwambtenaar

Amstelveen heeft meerdere ambtenaren van de burgerlijke stand. Deze ambtenaren zijn ook bevoegd om huwelijken in Aalsmeer te voltrekken. Het is gebruikelijk om enige tijd voor de trouwdag een kennismakingsgesprek te voeren met de ambtenaar die het huwelijk voltrekt. Door de hele ceremonie van te voren door te nemen, kom je niet voor verrassingen te staan. 

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Budget huwelijk

Het huwelijk vindt plaats in de trouwzaal in het Raadhuis er moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn en er mogen maximaal 4 getuigen worden aangewezen en mogen er minimaal 10 gasten exclusief getuigen worden uitgenodigd. Er kan geen keuze worden gemaakt voor de trouwambtenaar, de trouwambtenaar zal geen toespraak houden hij/zij verricht alleen de officiële handeling. Je betaald een onkostenvergoeding voor de aanwezigheid van de trouwambtenaar en gastvrouw € 120,00.

Gratis trouwen

Op maandag en woensdag ochtend om 09.00 en er zijn 2 mogelijkheden van een gratis huwelijk. Een van de partners moet in de gemeente Amstelveen wonen, alleen dan mag het bruidspaar gratis trouwen. Het huwelijk vindt plaats in een spreekkamer van de burgerlijke stand minstens 1 van de partners woont in de gemeente Amstelveen, er maximaal 2 getuigen aanwezig zijn en het huwelijk zal maximaal 10 minuten duren, er zullen geen foto's gemaakt kunnen worden, er kan geen keuze worden gemaakt voor de ambtenaar.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Amstelveen

Raadhuis Amstelveen
Laan Nieuwe Amstel 1
1182 JR Amstelveen
Tel: 020 540 49 11
Website: www.amstelveen.nl
E-mail: gemeente@amstelveen.nl