Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_bloemendaalTrouwen in de gemeente Bloemendaal

Stappen jullie binnenkort in het huwelijksbootje? Maak van jullie voorgenomen huwelijk een melding bij de gemeente. Dit kun je doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van iedere Nederlandse gemeente. Bij het maken van de (telefonische) afspraak wordt er met je besproken welke stukken in jouw situatie worden verlangd.

Trouwlocaties 

Je kunt in de gemeente Bloemendaal voor een huwelijk kiezen uit de volgende mogelijkheden:
• Gemeentehuis 
• Orangerie Elswout
• Eigen trouwlocatie

Eigen trouwlocatie

Heb je een unieke trouwlocatie op het oog? Je kunt een verzoek indienen bij de gemeente om de "eigen" trouwlocatie te laten aanwijzen als "huis der gemeente". Dan wordt getoetst of jouw locatie voldoet aan de gemeentelijke voorwaarden. Hieraan zijn extra kosten verbonden. 

Trouwambtenaar

In de gemeente Bloemendaal worden huwelijken in principe voltrokken door daartoe speciaal aangestelde 'trouwambtenaren'. Als je hebt gekozen voor het gratis huwelijk kun je de trouwambtenaar niet zelf uitkiezen. Het is mogelijk een verzoek in te dienen om een huwelijk te laten voltrekken door een "eigen" trouwambtenaar. De "eigen" trouwambtenaar moet elders huwelijken sluiten, alleen dan kan deze persoon in Bloemendaal worden benoemd. Aan de behandeling van dit verzoek zijn kosten verbonden. Neem je voor verdere informatie over de voorwaarden waaraan het verzoek moet voldoen contact op met het team burgerzaken en receptie van de gemeente.

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen 

Kosteloos trouwen is mogelijk op maandag om 08.30 en 09.00 uur in de trouwzaal van het gemeentehuis. Gratis trouwen is mogelijk als één van de partners in de gemeente Bloemendaal woont of een economische of sociale verbinding heeft. Dit blijkt uit het werken in de gemeente Bloemendaal of de ouders wonen in de gemeente of één van de partners is opgegroeid in de gemeente. Het gezelschap mag niet groter zijn dan 10 personen, er is prake van een korte ceremonie (5 à 10 minuten) waarbij geen speech wordt gehouden en geen rode loper wordt uitgelegd.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Bloemendaal

Gemeente Bloemendaal
Bloemendaalseweg 158
2051 GJ Overveen
Tel: 023-5225555
Website: www.bloemendaal.nl
E-mail: gemeente@bloemendaal.nl