Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_castricum
Trouwen in de gemeente Castricum

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Ga je binnenkort trouwen? Dan kun je dit minimaal 1 jaar en maximaal 2 weken voor de trouwdatum bekend maken bij de gemeente.

Trouwlocaties

In de gemeente Castricum kan op elke gewenste locatie getrouwd worden. Deze locatie moet wel een gebruiksvergunning hebben. Dit houdt in dat je samen met de beheerder van de betreffende locatie jouw wensen voor de voltrekking vast kan leggen. Daarnaast kun je, in overleg met de gemeente, ook kiezen om thuis te trouwen. Voor een vrije locatie is een benoemingsbesluit nodig. Dit formulier moet je minimaal 6 weken voor de voltrekking inleveren bij de gemeente. Strandpaviljoen Deining en Strandpaviljoen Zoomers zijn unieke trouwlocaties in de gemeente Castricum.

Trouwambtenaar

Je kunt een voorkeur voor een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand aangeven. De ambtenaar naar keuze moet natuurlijk wel beschikbaar zijn. Het is ook mogelijk het huwelijk door een eigen BABS te laten voltrekken.

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Flits huwelijk

Je kunt ook tegen een lager tarief trouwen. Deze voltrekking komt overeen met een gratis huwelijk, maar je kunt kiezen uit meer dagen en tijden om te trouwen. Ook kun je meer personen uitnodigen. Zo kun je trouwen op maandag t/m donderdag tussen 09.00 tot 16.00 uur, vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Bij duit huwelijk mag het bruidspaar, de getuigen en maximaal 10 personen aanwezig zijn. Je trouwt in het gemeentehuis, zonder toespraak. Deze mogelijkheid is alleen voor inwoners van de gemeente Castricum.

Kosteloos huwelijk

Op woensdag kun je om 09.15 en om 09.45 uur kosteloos trouwen in het gemeentehuis. Er kunnen maximaal 6 personen aanwezig zijn, dit zijn het bruidspaar en de getuigen.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Castricum

Gemeente Castricum
Postbus 1301
1900 BH Castricum
Tel: 14 0251
Website: www.castricum.nl
E-mail: gemeentebestuur@castricum.nl