Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_heemskerk
Trouwen in de gemeente Heemskerk

Je hebt voor elkaar gekozen en wilt dit officieel vastleggen. Dat kan door middel van een huwelijk. Voordat je kunt trouwen dien je dit voornemen officieel kenbaar te maken. Je doet de melding van het huwelijk in de gemeente waar jij en je partner wonen. Woon je in verschillende gemeenten dan maak je een keuze uit de twee woongemeenten. De melding van het huwelijk is kosteloos. De melding moet tenminste 14 dagen voor de trouwdatum plaatsvinden en is maximaal één jaar geldig. Als het huwelijk binnen een jaar na de melding niet is voltrokken, dan vervalt de melding van het huwelijk.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
• Slot Assumburg
• Chateau Marquette
• Locatie naar keuze

Trouwen op een locatie naar keuze

Je kunt kiezen om te trouwen op een locatie naar keuze, passend bij jouw eigen stijl. Er is heel veel mogelijk in Heemskerk. De locatie dient echter aan een aantal voorwaarden te voldoen:
• Representatief en waardig.
• Toegankelijk en openbaar (dus niet jouw eigen woonkamer).
• Overdekt alternatief als de trouwceremonie in de openlucht plaatsvindt.
• Aparte ruimte waar de trouwambtenaar zich om kan kleden.
• Het volgende dient aanwezig te zijn: een spreekgeestoelte, een tafel voor onderkenen van de akte, eventueel muziek en een geluidsinstallatie, een glas water voor de trouwambtenaar en de bode.
• De locatie dient (brand)veilig te zijn. Het kan zijn dat je voor de locatie een evenementenvergunning of een vergunning voor brandveilig gebruik nodig hebt. Deze vergunningen dien je zelf aan te vragen.
• Houd rekening met de veiligheid op de openbare weg. Deze mag niet in het geding komen door mogelijke parkeerproblemen.

Wil je trouwen op een locatie naar keuze, dan dien je daarvoor toestemming te vragen bij de gemeente via het aanvraagformulier hiervoor. De locatie wordt dan tijdelijk aangemerkt als trouwlocatie. Het duurt ongeveer twee weken voor je een reactie krijgt op jouw aanvraag. Houd daar rekening mee in je planning.

Trouwambtenaren

In Heemskerk wordt het huwelijk in de meeste gevallen voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit zijn medewerkers in dienst van de gemeente Heemskerk die speciaal bevoegd zijn om paren in de echt te verbinden. Ruim voor de trouwdatum neemt de trouwambtenaar contact met je op om te bespreken wat jouw wensen en verwachtingen zijn van de huwelijksvoltrekking.

Huwelijkskosten

Overzicht kosten huwelijk

Gratis huwelijk

Op maandag en dinsdag om 09.00 uur kan er kosteloos getrouwd worden. Dit geldt alleen voor inwoners van Heemskerk in aanwezigheid van twee getuigen.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Heemskerk

Gemeente Heemskerk
Maerten van Heemskerckplein 1
1964 EZ Heemskerk
Tel: 14 0251
Website: www.heemskerk.nl
E-mail: post@heemskerk.nl