Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_heerhugowaard
Trouwen in de gemeente Heerhugowaard

Je wilt de liefde voor elkaar bevestigen voor elkaar en voor de wet. Dat kun je doen door te trouwen. Heb je het voornemen om met elkaar in het huwelijk te treden? Dan maak je hiervan een melding. Dit doe je bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar je gaat trouwen. Deze melding van het voorgenomen huwelijk doe je minstens 2 weken en maximaal 1 jaar vóór de trouwdatum. Wacht je na de melding langer dan 1 jaar met trouwen? Dan moet je opnieuw melding van je voornemen doen. Dit termijn gaat lopen vanaf de dag dat de melding binnenkomt bij de Ambtenaar van de burgerlijke stand.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis
Babylon
• Poldermuseum

Trouwambtenaren

In de gemeente Heerhugowaard zijn meerdere Buitengewone Ambtenaren van de Burgerlijke Stand in deze functie benoemd. Ook mogen enkele raadsleden deze functie uitoefenen. De huwelijken worden enkele weken voor de plechtigheid, door een ambtenaar van de brugerlijke stand op het gemeentehuis, toebedeeld aan één van de trouwambtenaren. Het (aanstaande) bruidspaar mag echter ook zelf een keuze maken uit de beschikbare buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Heerhugowaard. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Op maandagochtend kun je om 09.00 of 09.30 gratis trouwen. Dit is alleen de officiële huwelijksvoltrekking zonder ceremonie, in een spreekkamer in het gemeentehuis. Een kosteloos huwelijk is een vrije keuze. Er gelden bepaalde voorwaarden voor het laten voltrekken van een kosteloos huwelijk, Een kosteloos huwelijk is een sobere aangelegenheid. Je moet er dan ook rekening mee houden dat er tijdens deze plechtigheid uitsluitend zal worden voldaan aan de vereisten die hieraan zijn gesteld.

• Voor de ambtenaar van de Burgerlijke Stand is er geen ruimte om een toespraak te houden. De akte wordt voorgelezen en getekend. De ceremonie zal in totaal ongeveer 10 minuten in beslag nemen en plaatsvinden in een spreekkamer. Er staan geen bloemen.
• De tijden waarop een kosteloos huwelijk kan worden voltrokken zijn op maandagochtend om 09.00 en 09.30 uur.
• De ambtenaar die het huwelijk gaat voltrekken wordt door de gemeente aangewezen.
• In totaal mogen er maximaal 10 personen aanwezig zijn, exclusief Ambtenaar Burgerlijke Stand, inclusief bruidspaar en getuigen. In het geval van 2 getuigen mogen er dus nog 6 belangstellenden mee.
• Één van de twee partners moet in Heerhugowaard ingeschreven zijn.
• Het is niet toegestaan om foto's in het gemeentehuis te maken direct na het huwelijk.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard
Parelhof 1
1703 EZ Heerhugowaard
Tel: 14 072
Website: www.heerhugowaard.nl
E-mail: post@heerhugowaard.nl