Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_hollands_kroon
Trouwen in de gemeente Hollands Kroon

Als jullie van plan zijn om te gaan trouwen in de gemeente Hollands Kroon, dan moet je dit eerst melden d.m.v. een verklaring. Dat is het moment dat het officieel wordt vastgesteld dat jullie met elkaar mogen trouwen. Per september 2015 hoeven aanstaande bruidsparen niet eerst in ondertrouw te gaan, dit is helemaal afgeschaft. Hiervoor is de melding van een voorgenomen huwelijk in de plaats gekomen. Deze melding vindt plaats in de gemeente waar jullie gaan trouwen. Dat is in dit geval dus de gemeente Hollands Kroon. Deze melding van het huwelijk is 1 jaar geldig en moet minimaal 2 weken voor het huwelijk door de gemeente zijn ontvangen.

Vrije trouwlocaties in de gemeente Hollands Kroon

Er kan in de gemeente Hollands Kroon in principe op iedere locatie worden getrouwd, mits deze locatie aan enkele logische voorwaarden voldoet. Hierbij moet je denken aan sanitaire voorzieningen, openbare orde, veiligheid, parkeergelegenheid e.d. Trouwen kan dus bij jou thuis, in een boerderij, aan het water, etc. Je kunt de toestemming bij de gemeente aanvragen. Hiervoor staat een formulier online. Uiteraard kun je ook nog altijd trouwen in de trouwzaal het gemeentehuis.

Trouwambtenaren

Degene die je gaat trouwen is een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, afgekort BABS. De gemeente Hollands Kroon heeft verschillende trouwambtenaren in dienst. 
Ook biedt de gemeente de mogelijkheid voor een trouwambtenaar voor 1 dag. Dit kan een familielid, vriend, een BN'er e.d. zijn. De gemeente dient deze trouwambtenaar voor 1 dag te benoemen. De benoeming is 24 uur geldig en de gelegenheidsambtenaar mag slechts 1 huwelijk voltrekken. Tevens moet er voor de geldigheid van het huwelijk een oficiële ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente bij aanwezig zijn om toezicht te houden of de huwelijksvoltrekking correct en wettelijkt verloopt.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Iedere gemeente dient de inwoners twee keer per week de mogelijkheid te bieden om gratis te trouwen. Dit is dan wel bedoeld voor de mensen die de financiële mogelijkheden niet hebben voor een uitgebreide trouwdag. Maar ook mensen die de financiën hier niet voor over hebben, kunnen hier gebruik van maken. Gratis trouwen in Hollands Kroon kan op iedere normale dinsdag om 09.00 uur en 09.15 uur. Gratis trouwen is zonder toespraak en alleen getuigen mogen aanwezig zijn.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Hollands Kroon

Gemeente Hollands Kroon
De Verwachting 1
1761 VM Anna Paulowna
Tel: 088 3215000
Website: www.hollandskroon.nl
E-mail: info@hollandskroon.nl