Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_langedijk
Trouwen in de gemeente Langedijk

Als jullie gaan trouwen, kun je met de gemeente afspraken maken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de trouwceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het ja-woord geven. Dit kunnen minimaal 2 en maximaal 4 meerderjarige getuigen zijn.

Trouwlocaties

• Gemeentehuis Langedijk
• Raadhuis Sint Pancras
• Oudkarspel
• Broeker Veiling
• Kooger Kerk
• Vrije locatie

Trouwen op een locatie naar keuze

Je kunt zelf kiezen waar je trouwt. Misschien wil je trouwen op een plek waar je een speciale herinnering aan hebt. De gemeente moet toestemming geven, voordat je op deze plek mag trouwen. De locatie moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Daarom is het verstandig op tijd contact op te nemen met de gemeente. Voor niet al aangewezen trouwlocaties is altijd toestemming burgemeester en wethouders nodig. De locatie moet voldoen aan redelijke eisen van welstand.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Er kan kosteloos getrouwd worden op maandagmorgen om 08.45 en 09.00 uur. Er wordt geen toespraak gehouden. In de ruimte waar de voltrekking plaatsvindt kunnen maximaal 10 personen worden toegelaten.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Langedijk

Gemeentehuis
Vroedschap 1
1722 GX Zuid-Scharwoude
Tel: 0226 33 44 33
Website: www.gemeentelangedijk.nl
E-mail: info@gemeentelangedijk.nl