Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_laren
Trouwen in de gemeente Laren

Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! Nu moet er eerst een melding worden gemaakt van jullie voorgenomen huwelijk. Dit kan in de gemeente waar jullie gaan trouwen. De melding moet minstens twee weken en maximaal een jaar voor de trouwdatum zijn gedaan. Ben je in het buitenland geboren, heb je in het buitenland gewoond en/of bezit je niet de Nederlandse nationaliteit? Dan moet je nog steeds documenten overleggen. Neem dan contact op met de afdeling burgerzaken.

Getuigen

Voor het huwelijk zijn minimaal 2 en maximaal 4 getuigen nodig. Getuigen verklaren met hun handtekening dat ze getuige zijn geweest van het sluiten van jouw huwelijk. Zij zijn dus erg belangrijk in een trouwceremonie. Het is verstandig om over de getuigen goed na te denken. Vaak vindt men het een grote eer en blijk van waardering of bevestiging van goede vriendschap als ze jouw getuige mogen zijn. Het wordt zo ook voor deze getuigen een erg bijzondere dag. De getuigen moeten minimaal 18 jaar of ouder zijn. Van de getuigen heeft de gemeente kopieën van geldige legitimatiebewijzen nodig. Als je geen eigen getuigen hebt, kun je de gemeente vragen getuigen ter beschikking te stellen.

Trouwlocaties

• Trouwzaal/Raadzaal Gemeentehuis
• N.H. Johanneskerk 
• Singer Museum en Theater
• Brinkhuis

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Benieuwd wie jouw huwelijk kan voltrekken in de gemeente Laren? Kijk dan hier

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Gratis trouwen in Blaricum en Eemnes kan op maandagen om 10.00 uur en in Laren op maandagen om 09.00 en 10.00 uur.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Laren

Gemeente Laren
Eemnesserweg 19
1251 NA Laren
Tel: 14 035
Website: www.laren.nl
E-mail: info@laren.nl