Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_naarden
Trouwen in de gemeente Naarden

Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! Het historische stadhuis van Naarden is een populaire trouwlocatie. Andere vaste trouwlocaties vind je op deze pagina. Wil je trouwen op een andere locatie? Dan kan de gemeente een trouwlocatie voor 1 dag aanwijzen. Ook is het mogelijk om zelf een trouwambtenaar mee te brengen.

Trouwlocaties

• Stadhuis 
• Arsenaal Restaurants
• Grote Kerk Naarden
• The Upper Deck

Trouwambtenaren

Een Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand, ook wel BABS genoemd, is degene die namens de gemeente huwelijken voltrekt. De afdeling Burgerzaken wijst een trouwambtenaar aan die jullie huwelijk voltrekt. Het is mogelijk dat je een voorkeur uitespreek voor een bepaalde trouwambtenaar. Je dient dit uiterlijk 6 weken voor het huwelijk door te geven. De afdeling Burgerzaken kan niet garanderen dat deze ambtenaar jouw huwelijk voltrekt. Ongeveer een maand voor de geplande huwelijksdatum neemt de BABS contact met je op om een kennismakingsgesprek in te plannen. De trouwambtenaren willen graag met een persoonlijke benadering een steentje bijdragen aan jullie mooiste dag. Ook is het mogelijk dat je zelf iemand voorstelt die jouw huwelijk gaat voltrekken. Voorwaarde is dat deze persoon al benoemd en beëdigd is als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) in een andere gemeente. Het verzoek tot het eenmalig benoemen van een BABS moet je uiterlijk zes weken voor de trouwdag compleet hebben ingediend. 

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Kosteloos trouwen kan op maandag om 09.00 en 09.30 uur in de spreekkamer op het Stadskantoor. Dit geldt alleen voor inwoners van Naarden, Bussum en Muiden.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Naarden

Gemeente Naarden
Raadhuisstraat 2
1411 EC Naarden
Tel: 14 035
Website: www.naarden.nl
E-mail: info@naarden.nl