Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter

trouwen_in_zandvoort
Trouwen in de gemeente Zandvoort

Als je het voornemen hebt om in Zandvoort te trouwen staat de gemeente je graag met raad en daad ter zijde. De gemeente maakt er smen met jou een onvergetelijke dag van! Om deze speciale dag in jouw leven zo goed mogelijk te laten verlopen, moeten er een aantal zaken ruim van te voren worden geregeld. De informatie op deze pagina vormt daarbij een eerste hulpmiddel. Voor aanvullende informatie kun je altijd bellen of een afspraak maken met een medewerker van de werkeenheid Burgerzaken.

Trouwlocaties

• Pittoreske Gemeentehuis

Trouwambtenaren

In de gemeente Zandvoort worden de huwelijken voltrokken door speciale trouwambtenaren. Uitzondering hierop vormen de kosteloze huwelijksvoltrrekkingen op de dinsdagochtend, deze worden voltrokken doro een ambtenaar burgerlijke stand van de werkeenheid Burgerzaken. Het is mogelijk om een verzoek in te dienen om een huwelijk te laten voltrekken door een BABS die benoemd is in een andere gemeente of door iemand anders, deze moet dan wel aan bepaalde criteria voldoen. De BABS neemt ongeveer drie weken voor de trouwdatum contact met jullie op voor het maken van een afspraak voor een gesprek. In dit gesprek kun je je wensen ten aanzien van de inhoud van de huwelijksvoltrekking afstemmen. In Zandvoort duurt een huwelijksvoltrekking maximaal 45 minuten, inclusief binnenkomst, officiële voltrekking, toespraak, feliciteren en het maken van foto's en tot slot het vertrek. Er wordt verzocht hiermee in jouw planning rekening te houden.

Kosten van het huwelijk

Overzicht kosten huwelijk

Gratis trouwen

Dinsdag om 09.00 of 09.30 kun je kosteloos trouwen. Er mogen maximaal 10 personen aanwezig zijn. Er wordt geen toespraak gehouden. Kosteloos trouwen is slechts mogelijk als minimaal één van de twee parners staat ingeschreven in de BRP van de gemeente Zandvoort. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Zandvoort

Gemeente Zandvoort
Swaluëstraat 2
2042 KB Zandvoort
Tel: 14 023 of 023 574 01 00
Website: www.zandvoort.nl
E-mail: info@zandvoort.nl