De voorbereiding op het trouwen

voorbereiding_op_je_trouwdag

Een goede voorbereiding op het huwelijk is van essentieel belang. Door niets aan het toeval over te laten als jullie gaan trouwen, kun je straks zelf volop genieten van die ene grote dag. Je kunt bij de voorbereiding van je trouwdag vast wel een beetje hulp kunt gebruiken, daarom geven wij je op hier een aantal zaken die tot in de puntjes geregeld dienen te worden.
Als je nog wat mist of zelf nog handige tips hebt  kun je deze naar ons mailen via ons online contactformulier . Wij zullen deze dan z.s.m. toevoegen aan deze pagina.

Tip vooraf:

Ga ontspannen bezig met  alle voorbereidingen op de trouwdag, zodat je ook hiervan weet te genieten. Deze periode hoort tenslotte ook bij dat "roze wolk gevoel" dat je kreeg toen je ten huwelijk werd gevraagd.

Voorbereidingstijd:

De tijd die je hebt tussen de verschillende onderdelen is afhankelijk van de start van de voorbereiding tot de datum van je trouwdag.
Momenteel ligt de gemiddelde voorbereidingstijd op 8 maanden. Maar laat je hierdoor niet leiden. Neem de tijd die jezelf denkt nodig te hebben of laat het afhankelijk zijn van jullie favoriete trouwdatum of seizoen.

De trouwdatum vastleggen:

Het is belangrijk om eerst de trouwdatum te bepalen. Hiermee heb je een goed overzicht om de gehele voorbereiding in te plannen..Lees meer...

Wel of niet trouwen in gemeenschap van goederen


Duidelijke afspraken

Als je niet in gemeenschap van goederen trouwt, maak dan duidelijke afspraken met elkaar en laat deze notarieel vastleggen.

Maak vooraf een afspraak met de notaris om je te laten adviseren of vraag op een andere manier informatie op. De notaris is hiervoor de aangewezen persoon.

Als je niet in gemeenschap van goederen trouwt, maak dan duidelijke afspraken met elkaar en laat deze notarieel vastleggen

Finley_Het_Witte_Huis_trouwlocatie_reserveren

Foto: Finley Het Witte Huis

De trouwlocatie reserveren

Reserveer alvast de locatie voor de huwelijksvoltrekking. Bespreek tevens vast de datum voor de melding van het huwelijk, dat is 2 vliegen in één klap.....Lees meer...

Moment van rust...time out!

Time Out! 
De datum staat vast en de kerk en gemeentehuis zijn besproken. Het is nu belangrijk dat je eerst enkele zaken ter voorbereiding doet, voor het geval je dat nog niet gedaan hebt.

Maak een soort programma van hoe jullie willen dat de dag er uit gaat zien. Dit is noodzakelijk om zo de onderdelen voor de verdere voorbereiding in kaart te brengen.

Stel ook vast een voorlopige gastenlijst op. Doe dit wel met n oog gericht op het budget lijstje. 
Als je het programma klaar hebt kun je de zaal bespreken . Je weet nu precies hoe je de dag in wilt delen.

Ook kun je nu de bruiloftmuziek bespreken en diverse andere acties ondernemen.

De feeslocatie reserveren

Een afspraak maken met de zaalhouder: 

Maak een afspraak met de zaalhouder om alles te bespreken. Check uiteraard eerst telefonisch de beschikbaarheid op jullie trouwdatum! Laat je tijdens deze afspraak rondleiden door de locatie. Bespreek eerst globaal jullie wensen en laat de zaalhouder hierop zijn ideen en ervaringen geven. Ga met alle mogelijkheden naar huis om deze in alle rust te bespreken of laat de zaalhouder van desbetreffende feestlocatie direct een prijsopgaaf doen. 
  
*tip: Vraag of er een kluisje aanwezig is voor de enveloppen die je gaat ontvangen. De ervaring heeft helaas geleerd dat er nog wel eens geld verdwijnt op onopmerkzame momenten tijdens het feest.

*tip: Bepaal of je tijdens het feliciteren statig achter een tafel wilt staan of gewoon lekker losjes bij de entree.

*tip: Regel dat er een ruimte beschikbaar is waar jullie je tussen diner en avondfeest even kunnen terug trekken om bij te komen en op te frissen.

Miranda_Paviljoen_Feestlocatie_reserveren

Foto: Miranda Paviljoen

Feestmuziek boeken

Een Wedding Drive in show bijvoorbeeld is erg leuk en populair. De DJ's van zo'n drive in show zijn ervaren in de muziekkeus en omgang met bruidspaar en bruiloftgasten....Lees meer..

Het uitzoeken van de trouwjurk

Het grote moment waar veel aanstaande bruidjes ongeduldig naar hebben uitgekeken: De Trouwjurk uitzoeken. Het is belangrijk om dit vroegtijdig te doen...Lees meer...

Een bruidsfotograaf zoeken

De betere bruidsfotograaf 

Het is tijd geworden om een fotograaf te bespreken. De betere bruidsfotografen zijn vaak al lang van te voren bezet, dus is het belangijk hier niet te lang mee te wachten. Kies in ieder geval voor een fotograaf die zich heeft toegelegd op het maken van bruidsreportages.

Maak een afspraak met de fotograaf en zorg dat je foto's of een reportage te zien krijgt. Zo voel je al gauw aan of de stijl van de fotograaf past bij jullie ideen. 
  
*tip: Neem tijdens de afspraak alvast de ideen en mogelijkheden door voor de officile fotoreportage. Kies hierbij voor een externe locatie waarbij je bij het terugzien van de foto's jezelf herkent in de reportage. Denk er aan dat deze locatie op de route of in de richting ligt van de feestlocatie. Houd ook rekening met een eventuele reservelocatie bij slecht weer. 
  
*tip: Neem de hele trouwdag door met de fotograaf, en ook de verwerking van de foto's en het album. Laat hier een prijsopgaaf voor maken, zodat je achteraf niet je budget overschrijdt. Dit omdat het bestellen van allerlei extra's, zoals extra of bewerkte foto's, mooie lijsten, digitale foto's e.d. wel heel erg aantrekkelijk is.

In-Fotodesign_Bruidsfotograaf_kiezen

Foto: In-Fotodesign

Een videograaf inhuren

Videoreportage maken 

Als je gaat trouwen, is dit een unieke gebeurtenis die je natuurlijk ook graag voor eeuwig wilt vastleggen.Om er later samen met je (toekomstige) kinderen naar terug te kijken bijvoorbeeld. Maar ook om al kort na de bruiloft nog even na te genieten. Een beetje acclimatiseren zelfs. En ach,.. zoveel andere redenen nog. Wil je alles op film vastleggen, moet je dit van te voren goed met devideograaf bespreken. 
  
*tip: Geef duidelijk aan wat je verwacht m.b.t. het vastleggen van waardevolle momenten, zoals een alleszeggende blik of traan in de ogen van je ouders of andere familieleden tijden de huwelijksvoltrekking. De bruidskinderen of een voordracht van je vrienden, etc.
Bespreek de muziek die eventueel gebruikt wordt tijdens de montage van de videoband of dvd. En zo nog meerdere zaken waar je later met veel genoegen en misschien wel emotie naar terug zult kijken.

Het bruidsboeket uitzoeken

De Bruidsbloemen 

Een belangrijk onderdeel van het huwelijk is het bruidsboeket en de bruidsbloemen. 
Het is belangrijk de bloemen goed af te stemmen op de bruidsjurk en de stijl waarin je trouwt. 
De grootte, kleur en stijl van het boeket moet je bepalen naar je smaak. Praktisch zijn de 
Mogelijkheden onbeperkt. 
  
*Tip: Als je naar een bloemist gaat, kunt je denken aan de volgende zaken: 
Het bruidsboeket 
Corsages

Haar corsages 
Autoversiering 
Antenne versiering 
Versiering bij gastenboek 
Bedankbloemetje voor ouders.

Als je niet van een bruidsboeket houdt dan kun je voor een alternatief kiezen, zoals een armband van bloemen. Deze maken ze ook bij de bloemist!

Season_Flowers_bruidsboeket

Foto: Season Flowers

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Bruidskinderen geven een vrolijke sfeer aan het bruiloftsfeest. Een bruid die in het wit trouwt, neemt volgends de traditie ook bruidskinderen, maar dit is al lang niet meer van toepassing.

Wil je wel bruidskinderen dan word het bruidsmeisje zelf door de bruid gekozen, 
Het bruidsjonkertje word ook uitgekozen door het bruidspaar.

*Tip: Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de 
Bruidskinderen, dit omdat kinderen zich snel kunnen vervelen.

Trouwkleding voor de bruidegom

De Traditie 

De tijd van het grijze jacquet en hoed liggen al ver achter ons. De bruidegom kiest steeds bewuster zijn trouwkleding uit. Gelukkig zie je steeds vaker allerlei kleuren en stijlen naast het traditionele donkere pak.

Het Trouwkostuum 

Het is belangrijk voor de bruidegom om een perfect passend kostuum te dragen op jullie trouwdag. Ook moet je rekening houden met de kleuren van de bruidsjurk. De bruidsmodezaak zal je daarbij graag willen helpen maar kies vooral uit wat je zelf mooi vind en goed bij je staat. Je kunt natuurlijk ook altijd een trouwpak op maat kunnen laten maken.

*Tip: Kies dus eerst de bruidsjurk uit en vervolgens het trouwpak, dit om de kleuren en stijlen goed op elkaar af te stemmen.

Personal_Tailor_Maatpak

Foto: Personal Tailor

Trouwschoenen die passen bij de trouwjurk

Schoenen voor de trouwdag, ofwel trouwschoenen kies je natuurlijk die het beste bij de jurk past. Belangrijker is nog dat het schoenen zijn die lekker zitten en waar je een hele dag op kan staan en kan dansen. Dit is zeker niet een eenvoudige opdracht dus begin er vroeg mee.

*Tip:  Loop een twee weken voor de trouwdatum je bruidsschoenen in, zo voorkom je zeer pijnlijke voeten op de dag zelf.

Geen bruiloft zonder trouwringen

Trouwingen 

In Nederland is het de gewoonte om bij de verloving een ring te kopen die later als trouwring dient. Maar omdat er steeds minder word verloofd, is dit gebruik een beetje weggevaagd.

Symbool van de liefde 

Trouwringen zijn in de eerste plaats natuurlijk een symbool van de liefde voor elkaar 
De gladde ring is het symbool voor eeuwige trouw waar geen begin en geen eind aan komt. 

Edelsmid/Juwelier 

Je kan een trouwring laten ontwerpen. Overleg met een juwelier wat daar de mogelijkheden in zijn. 
Als je de ringen laat ontwerpen moet je er rekening mee houden deze ruim van tevoren te bestellen zodat als er iets niet volgens planning gaat, er nog tijd is voor een andere optie.

*Tip: Het is belangrijk dat een trouwring je niet hindert in de dagelijkse bezigheden.

Albino_Trouwringen_Edelsmid

Foto: Albino Trouwringen

Trouwkaarten ontwerpen

Bezoek een leverancier of drukker en neem desgewenst 1 of meerdere boeken mee met voorbeelden. De meeste boeken met trouwkaarten hebben wel een eigen stijl...Lees meer..

Trouwvervoer voor de bruiloft

Vervoer naar de bruiloft 

Je kan kiezen voor een limousine, oldtimer of gewoon een mooie wagen. Ook kan je kiezen voor de romantische manieren; een koets met paarden ervoor of met een luchtballon of helikopter.

De Planning 

Trouwvervoer is een zeer belangrijk onderdeel van de trouwdag. Het brengt je immers naar de trouwlocatie. Zorg dat je het trouwvervoer optijd boekt want de verhuurbedrijven zijn vaak al volgeboekt.

Ook spreekt voor zich dat als je gebruik wilt maken van een luchtballon of een koets dit lang van te voren te bespreken omdat dit veel planning betreft.

Het vrijgezellenfeest organiseren

Meestal organiseert de beste vriend of vriendin of zelfs de ceremoniemeester het vrijgezellenfeest 1 of 2 weken voor de bruiloft...Lees meer..

Een cateraar regelen

De Catering 
Eten en drinken op de bruiloft is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen en dient tevoren goed geregeld te worden.

Om dit allemaal in goede banen te leiden, heb je een cateraar nodig. 
Deze kunnen wij u aanbieden, hiervoor kunt u kijken onder Catering in het menu.

 

Terug naar de homepage

 
Meld je aan als trouwbedrijf

Aanmelden

Volg ons op social media