Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Aalsmeer

Trouwreportage Noord-Holland
Foto: Does Photo Art

Als je gaat trouwen, meld je je plannen vooraf bij de gemeente. Met de gemeente maak je afspraken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal zien. 

Voorwaarden

• Je bent 18 jaar of ouder.
• Je bent niet met iemand anders getrouwd.
• Je bent neit te dicht verwant aan je partner. Dat betekent dat je partner bijvoorbeeld niet mag zijn: je vader, (klein)dochter, opa of (half)zus.
• Je staat niet onder curatele. Als je onder curatele staat, heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

Trouwlocaties in Aalsmeer

Gemeente Aalsmeer biedt verschillende bijzondere en sfeervolle trouwlocaties aan. Daarnaast kun je ook trouwen op een andere locatie naar keuze. Er is ontzettend veel mogelijk. Om de trouwdag naar jouw zin te laten verlopen, kun je in Aalsmeer zeven dagen per week en 24 uur per dag trouwen. Daarnaast kun je bijna overal trouwen waar je wilt.

Trouwen in het gemeentehuis van Aalsmeer

Een ideale plek om in het huwelijksbootje te stappen is de trouwzaal in het gemeentehuis van gemeente Aalsmeer.

Trouwen op een vrije locatie

Je kunt zelf jouw ideale trouwlocatie kiezen. Je eigen stamcafé, je favoriete restaurant, thuis of in een museum. Het is ook mogelijk in de open lucht te trouwen of tijdens een eveneemnt waar een tijdelijke vergunning voor is afgegeven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met de afdeling Burgerlijke Stand van de gemeente Aalsmeer.

Trouwambtenaren in Aalsmeer

Aalsmeer kent meerdere buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. Deze ambtenaren zijn ook bevoegd om huwelijken in Amstelveen te voltrekken. Het is gebruikelijk enige tijd voor de bruiloft een kennismakingsgesprek te voeren met de ambtenaar die het huwelijk zal voltrekken. Als je de hele ceremonie van te voren doorneemt, kom je niet voor verrassingen te staan. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Maar op maandag en woensdagochtend om 09.00 is het mogelijk om kosteloos te trouwen in de spreekkamer van het Gemeentehuis. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Aalsmeer

Gemeentehuis Aalsmeer
Drie Kolommenplein 1
1431 LA Aalsmeer
Tel: 0297-387575
Website: www.aalsmeer.nl
E-mail: info@aalsmeer.nl