Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Amstelveen

Trouwfotograaf in Noord-Holland
Foto: Corali Photography

Als je gaat trouwen, meld je je plannen bij de gemeente. Met de gemeente maak je afspraken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie eruit zal zien.

Getuigen

Bij het sluiten van het huwelijk heb je getuigen nodig. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. De getuigen moeten meerderjarig zijn. Als je trouwt, doe je dit automatisch in beperkte gemeenschap van goederen. 

Voorwaarden

De voorwaarden om te trouwen zijn:

• Je bent 18 jaar of ouder.
• Je bent niet met iemand anders getrouwd.
• Je hebt neit met iemand anders een geregistreerd partnerschap.
• Je bent niet te dicht verwant aan je partner. Dat betekent dat je partner bijvoorbeeld niet mag zijn: je vader, (klein)dochter, opa of (half)zus.
• Je staat niet onder curatele. Als je onder curatele staat, heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter.

De gemeente controleert of je mag trouwen. 

Trouwlocaties

Amstelveen biedt verschillende bijzondere en sfeervolle trouwlocaties aan. Daarnaast kun je ook trouwen op een andere locatie naar eigen keuze. In Amstelveen is ontzettend veel mogelijk. Om jouw trouwdag naar jouw zin te laten verlopen, kun je in Amstelveen 7 dagen per week en 24 uur per dag trouwen. Amstelveen kent slechts één vaste trouwlocatie: het raadhuis. Daarnasat kun je bijna overal trouwen waar je maar wilt. Wat dacht je bijvoorbeeld van trouwen in het Cobra Museum of de Museumtram?

Trouwen op een vrije trouwlocatie

Je kunt zelf je ideale trouwlocatie kiezen. Je eigen stamcafé, je favoriete restaurant, thuis of in een museum. Het is ook mogelijk in de openlucht te trouwen of tijdens een evenement waar een tijdelijke vergunning voor is afgegeven. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met de afdeling Burgerlijke Stand van de gemeente Amstelveen.

Trouwambtenaren

Amstelveen heeft meerdere buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand. Deze ambtenaren zijn ook bevoegd om huwelijken in Aalsmeer te voltrekken. Het is gebruikelijk om enige tijd voor de bruiloft een kennismakingsgesprek te voeren met de trouwambtenaar die het huwelijk voltrekt. Door de hele ceremonie van te voren door te nemen, kom je niet voor verrassingen te staan. De huwelijksvoltrekking kan ook in verschillende talen. Als je een voorkeur hebt, wil je dit dan uiterlijk 1 maand voor jouw huwelijk aan de gemeente doorgeven? De gemeente houdt hier zoveel mogelijk rekening mee. 

Kosten huwelijk

Wil je trouwen in de mooie trouwzaal in het Raadhuis van Amstelveen. Bekijk dan hier de tarieven. Op maandag- en woensdagochtend om 09.00 uur is het mogelijk om kosteloos te trouwen in de spreekkamer van het gemeentehuis. Bij het voltrekken van kosteloze huwelijken gelden een aantal extra voorwaarden. Zo moet minstens één van de partners woonachtig zijn in de gemeente Amstelveen. Daarnaast gelden er nog andere spelregels. Vraag de gemeente naar de voorwaarden. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Amstelveen

Raadhuis Amstelveen
Laan Nieuwe Amstel 1
1182 JR Amstelveen
Tel: 020 540 49 11
Website: www.amstelveen.nl
E-mail: gemeente@amstelveen.nl