Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Amsterdam

Photobooth huren
Foto: Fotodoos

Als je in Amsterdam wilt trouwen, dan moet je dit minimaal 6 weken van tevoren aankondingen bij de gemeente Amsterdam. Hierna heb je maximaal 1 jaar de tijd om te trouwen. Als je alebei de Nederlandse nationaliteit hebt en teminste één van jullie woont in Nederland, dan kun je je huwelijk online aankondigen met DigiD. Anders moet je een afspraak maken bij het Stadsloket. Tijdens deze afspraak kun je ook meteen je getuigen doorgeven en een datum en locatie vastleggen. 

Getuigen

Bij een huwelijk heb je minimaal 2 getuigen nodig. Het maximaal aantal getuigen is 4. Een getuige moet 18 jaar of ouder zijn. Een getuige hoeft niet de Nederlandse nationaliteit te hebben. Je moet van elke getuige een kopie van een geldig identiteitsbewijs inleveren (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). Op de kopie moet de pasfoto en handtekening zichtbaar zijn. Je kunt je getuigen aanmelden tijdens de afspraak voor het aankondingen van je huwelijk. Als je je getuigen later aanmeldt, dan moet je persoonlijk langskomen bij een Stadsloket. Je kunt direct doorlopen naar de afsprakenbalie.

Trouwschip Bounty
Foto: Trouwschip Bounty

Trouwlocaties

Je kunt in Amsterdam trouwen in het stadhuis of een van de Stadsloketten. Maar je kunt ook een keuze maken uit een van de vele goedgekeurde trouwlocaties in de stad. Je kunt bijvoorbeeld trouwen op een boot, in een tram, een molen of kerk, in een knus huiskamerrestaurant of een chic hotel. Genoeg mogelijkheden om een persoonlijk tintje te geven aan deze bijzondere dag. Bekijk hier het overzicht van de goedgekeurde trouwlocaties in Amsterdam. Als je op een van deze locaties wilt trouwen, is het belangrijk dat je eerst bij het Huwelijksbureau nagaat of er een trouwambtenaar beschikbaar is, voordat je de locatie boekt. Boot10.nl en Trouwschip Bounty zijn o.a. goedgekeurde trouwlocaties in Amsterdam.  

Trouwambtenaren

Op jullie trouwdag voltrekt een ambtenaar van de burgerlijke stand het huwelijk. Je kunt ook een familied, vriend of kennis het huwelijk laten voltrekken. Meer informatie over deze eigen bijzondere ambtenaar van de burgerlijke stand vind je op de website van de gemeente. Josina den Burger is o.a. trouwambtenaar in de gemeente Amsterdam. 

Photobooth huren
Foto: Photobooths-huren.nl

Kosten huwelijk

Het aankondingen van een huwelijk en het aanmelden en wijzigen van de getuigen is gratis. De eventuele kosten voor het aanleveren, vertalen en/of legaliseren van aanvullende (buitenlandse) documenten moet je wel betalen. En er zijn kosten verbonden aan de trouwceremonie. 

Gratis huwelijk

Gratis trouwen kan op dinsdag om 10.30, 10.50 of 11.10 uur. Een gratis huwelijk is eenvoudig. De ceremonie duurt maximaal 10 minuten en bestaat alleen uit het formele gedeelte van een huwelijksvoltrekking. Er is geen ruimte voor eigen inbreng zoals muziek of een persoonlijke toespraak. Je kunt maximaal 20 gasten uitnodigen. Hieronder zie je de beschikbaarheid per Stadsloket. 

• Centrum: Volgeboekt tot eind september 2020.
• Nieuw-West: Volgeboekt tot 16 juni 2020.
• Noord: Volgeboekt tot 7 juli 2020.
• Oost: In 2020 wordt de trouwzaal verbouwd.
• West: Volgeboekt tot 7 juli 2020.
• Zuid: Volgeboekt tot 25 augustus 2020.
• Zuidoost: Volgeboekt tot 4 april 2020.

Rolls Royce huren
Foto: Andere Weg

Trouwbedrijven binnen de gemeente Amsterdam

Naast de bovengenoemde trouwlocaties, raden wij onderstaande trouwbedrijven aan:

Fotodoos - Photobooth huren voor jouw bruiloft
Monique Ickenroth - Laat jouw mooiste dag vastleggen op een schilderij
• Photobooths-huren.nl - 125+ fotohokjes huren vanaf € 175,- in heel Nederland
Andere Weg - Stijlvol trouwvervoer in heel Nederland

Meer informatie over trouwen in de gemeente Amsterdam

Stadsloket Centrum
Amstel 1
1011 PN Amsterdam
Tel: 020-6241111
E-mail: info@amsterdam.nl

Uitgebreide informatie van de gemeente voor: Trouwen in Amsterdam