Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Bergen

Trouwfotograaf in heel Nederland
Foto: WeddingReport.nl

Ga je trouwen? Van harte gefeliciteerd! Het sluiten van een huweljk is een mooie belofte en een uiting van liefde voor elkaar. Bergen is een prachtige gemeente om dit plaats te laten vinden, met diverse locaties waar zeven dagen in de week een plechtigheid kan plaatsvinden. 

Melding huwelijk

Als je gaat trouwen dan maak je een melding bij de gemeente waar je gaat trouwen. Je maakt de melding uiterlijk twee weken en niet eerder dan één jaar voor jouw trouwdag. De melding is 1 jaar geldig. 

Trouwlocaties

Gemeente Bergen beschikt over meerdere locaties waar je kunt trouwen. Je kunt deze zelf uitkiezen op basis van jouw wensen, om een onvergetelijke trouwdag te ervaren. Naast de vaste locaties kun je ook een vrije locatie kiezen. Hierdoor is het mogelijk dat je zelfs op het strand, in een tuin of op een terras kunt trouwen. Dit is op voorwaarde dat de grond waarop het huwelijk wordt voltrokken, bij een gebouw hoort.

Bergen:
• Blooming Hotel
• Ruïnekerk

Bergen aan zee:
• Vredeskerkje

Egmond aan den Hoef:
• Slotkapel

Groet:
• Groeter Kerkje
• De Bokkesprong

Schoorl:
• Restaurant Hotel Merlet
• Protestantse Kerk 
• 't Oude Raadhuisje

Trouwen op een vrije locatie

Naast de bovengenoemde locaties die door de gemeente zijn aangewezen, is het ook mogeljk om op een vrije locatie te trouwen. Een vrije locatie kan ook in de open lucht zijn. In dat geval moet de grond waar de huwelijksvoltrekking plaatsvindt wel bij een gebouw horen. In het digitale loket op de website van de gemeente kun je het formulier downloaden die nodig is om deze bijzondere dag op een door jou gekozen vrije locatie heel bijzonder te maken. 

Trouwambtenaren

Ongeveer een maand voor de trouwdag neemt de Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) contact op met het bruidspaar. Heb je voorkeur voor een BABS? Dan kun je dit aan de gemeente doorgeven. De trouwambtenaren stellen zich aan je voor. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Kosteloos trouwen kan op maandag- en woensdagochtend van 09.00 tot 09.15 uur in het gemeentehuis. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Bergen

Gemeente Bergen NH
Jan Ligthartstraat 4
1817 MR Alkmaar
Tel: 072 888 00 00
Website: www.bergen-nh.nl
E-mail: info@bergen-nh.nl