Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Beverwijk

Bruidsfotograaf in Noord-Holland
Foto: Corali Photography

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Wanener je in de gemeente Beverwijk wilt trouwen, doe je eerst een meldign van jouw voorgenomen huwelijk. Dit heette voorheen ondertrouw. Met de ambtenaar van de burgerlijke stand bespreek je wanneer, hoe laat en waar je wilt trouwen. Je kunt in de gemeente Beverwijk op elke (goedgekeurde) locatie trouwen. 

Voorwaarden

Om te kunnen trouwen, moet je 18 jaar of ouder zijn. Trouwen kan met personen van gelijk of verschillend geslacht die niet met een ander gehuwd zijn. Wonen jullie beide neit in Nederland en heeft één van jullie de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je alleen in Den Haag je melding doen. Trouwen kan daarna wel in iedere gemeente in Nederland. Wonen jullie beide niet in Nederland en beschikken jullie beide niet over de Nederlandse nationaliteit? Dan kun je niet in Nederland trouwen. 

Trouwlocaties

De raadzaal is een vaste trouwlocatie in de gemeente Beverwijk. Wil je trouwen op een andere locatie? Neem dan contact op met de gemeente Beverwijk. Aan een locatie naar eigen keuze zijn een aantal voorwaarden verbonden. Ook kan de gemeente voor je kijken of je nog vergunningen en dergelijke nodig hebt. 

Trouwambtenaren

Je kunt een trouwambtenaar van de gemeente Beverwijk kiezen, maar je kunt ook zelf iemand vragen die in een andere gemeente benoemd en beëdigd is als trouwambtenaar. Deze persoon wordt dan voor één dag benoemd als trouwambtenaar van de gemeente Beverwijk. De trouwambtenaren stellen zich aan je voor. Let op! bij een gratis huwelijk is het niet mogelijk om een trouwambtenaar te kiezen. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandag- en donderdagochtend om 09.15 uur is het mogelijk om kosteloos te trouwen. Je krijgt een eenvoudige ceremonie. Een kosteloos huwelijk is alleen mogelijk voor inwoners van Beverwijk. Alleen getuigen mogen mee. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Beverwijk

Gemeente Beverwijk
Stationsplein 48
1948 LC Beverwijk
0251 256 256
Website: www.beverwijk.nl
E-mail: info@beverwijk.nl