Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Blaricum

Huwelijksfotograaf in Noord-Holland
Foto: Corali Photography

Wil je trouwen? Dan moet je contact opnemen met de gemeente waar het huwelijk voltrokken gaat worden. Zij geven je informatie hoe het huwelijk wordt voltrokken en welke documenten je hiervoor nodig hebt. Voor het huwelijk moet er een melding van het voorgenomen huwelik worden ingevuld. Deze melding stuur je naar de gemeente waar je gaat trouwen. Je hoeft dan niets meer in jouw woongemeente te regelen. Denk wel aan het doorgeven van een eventuele aanpassing van het naamgebruik na de huwelijksvoltrekking en een eventuele adreswijziging. Het formulier melding voorgenomen huwelijk moet minstens twee weken en maximaal 1 jaar vóór de trouwdatum bij de gemeente zijn ontvangen. 

Getuigen

Voor het huwelijk zijn minimaal twee en maximaal vier getuigen nodig. Getuigen verklaren met hun handtekening dat ze getuige zijn geweest van het sluiten van jullie huwelijk. Zij zijn dus erg belangrijk in een trouwceremonie. Het is verstandig om goed na te denken over de getuigen. Vaak vindt men het een grote eer en blijk van waardering of bevestiging van goede vriendschap als ze jouw getuige mogen zijn. Het wordt zo ook voor deze getuigen een erg speciale dag. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn. Van de getuigen heeft de gemeente kopieën van geldige legitimatiebewijzen nodig. Als je geen eigen getuigen hebt, kun je de gemeente vragen getugien ter beschikking te stellen. 

Fotograaf Hilversum
Foto: WeddingReport.nl - Werkzaam in heel Nederland

Trouwlocaties

Voor het voltrekken van een huwelijk kun je in de BEL-gemeenten kiezen uit verschillende trouwlocaties.

Blaricum:
• Trouwzaal gemeentehuis

Eemnes:
• Trouwzaal gemeentehuis
• De Theetuin Eemnes
• De Sint Pieterskerk (Het Dikke Torentje)

Laren:
• Trouwzaal / raadzaal gemeentehuis
• N.H. Johanneskerk 
• Singer Museum en Theater
• Brinkhuis

Bruidsfotograaf
Foto: Does Photo Art - Fotograaf in Alkmaar

Trouwambtenaren

Je kunt je voorkeur aangeven voor een trouwambtenaar. De trouwambtenaar verzorgt de ceremonie die bij een huwelijk hoort. Ongeveer twee weken voor de officiële datum maakt de ambtenaar een afspraak met jullie. Tijdens het gesprek bespreek je je persoonlijke wensen rondom de ceremonie. Bij een gratis huwelijk neemt de trouwambtenaar van tevoren geen contact met je op. Er wordt bij een gratis huwelijk geen toespraak gehouden. Er kan een ambtenaar worden benoemd voor één dag. Deze ambtenaar moet al wel beëdigd zijn als trouwambtenaar in een andere gemeente. Informeer bij de ambtenaar burgerzaken naar de procedure hiervoor. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Gratis trouwen in Blaricum en Eemnes kan op maandag om 10.00 uur en in Laren op maandag om 09.00 en 09.15 uur. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Blaricum

Gemeentehuis
Kerklaan 16
1261 JB Blaricum
Tel: 14 035
Website: www.blaricum.nl
E-mail: info@blaricum.nl