Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Castricum

Trouwlocatie in Castricum
Foto: Strandpaviljoen Zoomers

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk! Maar voordat je in het huwelijksbootje kunt stappen, moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen trouwen in de gemeente Castricum. 

Welke zaken moet je regelen?

• Je kiest eerst de locatie voor jullie ceremonie
• Je kunt je voorkeur voor een trouwambtenaar doorgeven
• Je controleert de beschikbaarheid in de trouwagenda
• Na reservering van de datum en de locatie moet je het voorgenomen huwelijk melden. 
• Je kunt de melding online regelen of in een persoonlijk gesprek en daarvoor maak je een afspraak met de gemeente.
• De melding moet ten minste 2 weken en maximaal 1 jaar van te voren. Houdt wel rekening met het tijdig aanleveren van de formulieren.

Strandpaviljoen Zoomers
Foto: Strandpaviljoen Zoomers

Trouwlocatie kiezen in Castricum

In de gemeente Castricum kun je op elke gewenste locatie in het huwelijk treden. Deze locatie moet wel een gebruiksvergunning hebben. Samen met de beheerder van de locatie leg je je wensen voor de huwelijksvoltrekking vast. Daarnaast kun je, in overleg met de gemeente, ook kiezen om thuis te trouwen. Voor een vrije locatie is een benoemingsbesluit nodig. Hiervoor lever je het formulier 'Huis der gemeente' minimaal 6 weken voor de datum van het huwelijk in bij de gemeente. Strandpaviljoen Zoomers en Deining aan Zee zijn twee prachtige locaties aan het strand waar het huwelijk voltrokken mag worden. 

Trouwambtenaar kiezen

Het huwelijk wordt gesloten door een trouwambtenaar, een zogenaamde BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand). Je mag zelf kiezen wie jullie voltrekt. 

Strandpaviljoen Deining
Foto: Strandpaviljoen Deining

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Kosteloos trouwen is op bepaalde dagen mogelijk als één van beide partners is geregistreerd bij de gemeente. Voor een kosteloos huwelijk moet je contact opnemen met de gemeente. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Castricum

Gemeente Castricum
Postbus 1301
1900 BH Castricum
Tel: 14 0251
Website: www.castricum.nl
E-mail: gemeentebestuur@castricum.nl