Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Uithoorn

Trouwlocatie in Uithoorn
Foto: The Partyfactory Uithoorn

Een relatie kan officieel vastgelegd worden in een huwelijk. Je bent verplicht jouw plannen te melden bij de gemeente waar je de huwelijksvoltrekking wilt laten plaatsvinden. Je kunt zelf kiezen in welke gemeente dat zal zijn. Minimaal 2 weken tot maximaal 1 jaar vóór het huwelijk kun je de melding doen. 

Afspraak maken voor jouw trouwplannen

Je kunt telefonisch een afspraak maken voor het melden van jouw plannen om te trouwen. Dit kan via telefoonnummer 0297-513111. Het is verstandig om dit ruim van tevoren in te plannen omdat je voor het huwelijk ook een afspraak met een trouwambtenaar maakt. 

Getuigen

De gemeente vraagt om de gegevens van de getuigen voor het huwelijk. Op de dag van de huwelijksvoltrekking onderteken zij vevolgens jouw huwelijksakte. Van elke getuige moet er een kopie van een geldig legitimatiebewijs worden ingeleverd. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn. Getuigen moeten minimaal 18 jaar zijn. Ook mogen getuigen buiten Nederland wonen en een andere nationaliteit hebben. 

Trouwlocaties

• Raadzaal gemeentehuis Uithoorn
• Fort a/d Drecht 

Trouwen in Uithoorn
Foto: The Partyfactory Uithoorn

Trouwen op een vrije locatie

Trouwen op een boot, in een luchtballon, thuis, in de tuin, in het restaurant etc. Het kan allemaal! Je kunt deze voorwaarden opvragen bij de gemeente. The Partyfactory Uithoorn is één van de meest unieke vrije trouwlocaties in Uithoorn en omstreken. Al vanaf € 19,95 p.p. incl. 3,5 uur lang onbeperkt drank, heerlijke hapjes, licht & geluid en bediening bestaat de mogelijkheid deze unieke locatie af te huren. 

Kosten huwelijk

Aan een 'normaal' huwelijk zijn kosten verbonden. Gratis het ja-woord uitspreken kan alleen op maandag en dinsdagmorgen om 09.00 uur. Hiervoor gelden de volgende voorwaarden:

• Één of beide partners moet ingeschreven staan in gemeente Uithoorn.
• Maximaal 15 gasten mogen bij het gratis huwelijk aanwezig zijn.
• Er wordt geen toespraak gehouden.

Meer informatie over trouwen in de gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
Tel: 0297 51 31 11
Website: www.uithoorn.nl
E-mail: gemeente@uithoorn.nl