Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Trouwen in een kerk
Foto: Oude Kerk Spaarndam

Hebben jullie trouwplannen? Gefeliciteerd! In de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude ben je verzekerd van een mooie ceremonie, optimale bereikbaarheid en probleemloos parkeren. Daarnaast kun je rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding van een enthousiast team. Op deze pagina lees je alle informatie die je moet weten om te kunnen trouwen in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. 

Melding huwelijk

Heb je het voornemen om met elkaar in het huwelijk te treden? Dan maak je hiervan een melding. Dit doe je bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar je gaat trouwen. De melding is volledig gratis en je hoeft niet  per sé in de woonplaats van één van beide partners de melding te doen. De melding moet minstens twee weken en maximaal één jaar voor de trouwdatum gedaan worden. In Haarlemmerliede willen ze er echter zeker van zijn dat zij jouw huwelijk met gepaste zorgvuldigheid kunnen voorbereiden. Daarom vraagt de gemeente om het huwelijk minimaal zes weken voor de trouwdatum te melden. 

Oude Kerk Spaarndam
Foto: Oude Kerk Spaarndam

Trouwlocaties

De gemeente heeft drie prachtige locaties aangewezen als trouwlocatie:

• Gemeentehuis
• De Stompe Toren
• De Zoete Inval

Daarnaast is het mogelijk om te trouwen in de Oude Kerk Spaarndam. Midden in het pittoreske dorp Spaarndam ligt de Oude Kerk, een sfeervolle en romantische trouwlocatie voor een geslaagde huwelijksvoltrekking. Met mogelijkheid om afsluitend een receptie te organiseren, voor gezelschappen tot maximaal ongeveer 120 personen. Voor een kleiner (maximaal 50 mensen) gezelschap kun je zelfs aansluitend lunchen of dineren, afhankelijk van het tijdstip. In de zomermaanden is de prachtige besloten tuin, gelegen naast de kerk beschikbaar. Mocht het gaan regenen, dan zijn er oplossingen mogelijk. In de kerk is het mogelijk om niet alleen het kerkelijke- maar ook het burgerlijke huwelijk te laten voltrekken. De gemeente Haarlem zorgt voor een beëdigde trouwambtenaar. Je kunt 6 dagen per week terecht voor een huwelijk in de Oude Kerk. 

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een ambtenaar van de burgerlijke stand. Informeer bij de gemeente uit welke trouwambtenaren je een keuze kunt maken. 

Trouwen in een kerk
Foto: Oude Kerk Spaarndam

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Op maandagochtend om 09.00 uur is het mogelijk om kosteloos te trouwen. Dit geldt alleen voor de inwoners van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Dit is een sobere plechtigheid, die maximaal 15 minuten duurt en waarbij alleen getuigen aanwezig mogen zijn. De reguliere plechtigheid duurt ongeveer 1 uur. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Gemeentehuis
Haarlemmerstraatweg 51
1165 MJ Halfweg
Tel: 020-4079000
Website: www.haarlemmerliede.nl
E-mail: post@haarlemmerliede.nl