Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Landsmeer

Trouwfotografie in Noord-Holland
Foto: Corali Photography

Landsmeer is een geliefde gemeente als het gaat om het voltrekken van een huwelijk. Veel bruidsparen willen zich in het echt verbinden in een van de bijzondere locaties die de gemeente Landsmeer rijk is. 

Aanpak

Als je gaat trouwen, kun je met de gemeente afspraken maken over het sluiten van jouw huwelijk. Bijvoorbeeld over de locatie, de datum en het tijdstip. Ook kun je afspraken maken over hoe de ceremonie er uit komt te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig zijn. Dit moeten er minimaal twee en mogen er maximaal vier zijn. 

Meenemen

Je kunt je plannen al 1 jaar voor je trouwdag melden. Meld het uiterlijk twee weken van tevoren. Moet je bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat twee weken te kort kunnen zijn.

Zo meld je dat je wilt trouwen:

• Neem contact op met de gemeente waar je wilt trouwen. 

Dit kun je doen door een mail te sturen naar burgerservice@landsmeer.nl of te bellen met 020-4877111.

Voorwaarden

• Je bent 18 jaar of ouder.
• Je bent niet al met iemand anders getrouwd.
• Je hebt niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap.
• Je bent neit te dicht verwant aan je partner. Dat betekent dat je partner bijvoorbeeld niet je vader, (klein)dochter, opa of (half)zus mag zijn.
• Je staat niet onder curatele. Als je onder curatele staat, heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter. 

Trouwlocaties

Als je met elkaar wilt trouwen, mag je zelf de locatie kiezen. Een aantal voorbeelden van de trouwlocaties in Landsmeer zijn:

• Lands&meer
• Restaurant Chez Etienne
• Juffrouw Tok Tok
• Restaurant de Pepermolen

Heb je zelf een mooie locatie op het oog, neem dan contact op met de gemeente Landsmeer. De gemeente kijkt samen met jullie of de locatie voldoet aan de voowaarden "trouwen op vrije locatie".

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Kosteloos trouwen kan in de gemeente Landsmeer op maandag of dinsdagochtend om 09.00 uur,, tenzij deze dag samenvalt met een algemeen erkende feestdag. Voorwaarde is dat één van de partners een inwoner moet zijn van de gemeente Landsmeer. Bij de ceremonie mogen maximaal 6 personen aanwezig zijn (het bruidspaar en vier getuigen). Het huwelijk zal door een medewerker van de gemeente Landsmeer die benoemd is tot ambtenaar van de burgerlijke stand worden voltrokken. De gemeente Landsmeer kent ook het budgethuwelijk. Het budgethuwelijk is mogelijk om maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur, tenzij deze dag samenvalt met een algemeen erkende feestdag. Bij de ceremonie mogen maximaal 14 personen aanwezig zijn. Het huwelijk zal door een medewerker van de gemeente Landsmeer die benoemd is tot ambtenaar van de burgerlijke stand voltrokken worden. 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Landsmeer

Gemeente Landsmeer
Raadhuisstraat 1
1121 CX Landsmeer
Tel: 020 48 77 111
Website: www.landsmeer.nl
E-mail: gemeente@landsmeer.nl