Als jullie willen trouwen in de gemeente Medemblik in Noord-Holland, dan zul je al snel merken dat deze gemeente alle informatie en mogelijkheden duidelijk en overzichtelijk heeft geplaatst op de eigen website van de gemeente Medemblik. Je vindt hier alle stappen die je moet nemen bij de voorbereiding op het trouwen.
Die voorbereiding op het trouwen in Noord-Holland start bij de melding van het voorgenomen huwelijk en eindigt bij het moment dat jullie volmondig "JA" antwoorden op die ene belangrijke vraag van de trouwambtenaar van de gemeente Medemblik of van een zelfstandige trouwambtenaar.
Bij die verplichte melding van het voorgenomen huwelijk moet je in ieder geval alvast een aantal gegevens doorgeven. Dit moet je uiterlijk 2 weken voor de trouwdatum hebben geregeld. Dat kan eenvoudig online met DigiD, op de website van de gemeente. Je moet hiervoor een aantal punten doorgeven:
De gemeente Medemblik heeft zelf een aantal trouwambtenaren in dienst. Je zult deze ook onder de noemer BABS tegen komen. Dat staat voor Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Je kunt vooraf een afspraak maken met de trouwambtenaar om de trouwceremioie te bespreken.
Kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente Medemblik is niet verplicht. Jullie mogen ook een eigen zelfstandige trouwambtenaar boeken.
Ook kun je een willekeurig iemand als jullie trouwambtenaar voor 1 dag te benoemen. Bijvoorbeeld een familielid, goede vriend, etc.. Dat moet wel worden doorgegeven aan de gemeente. Als je er voor kiest dat een vriend, vriendin, familielid e.d. jullie trouwambtenaar voor 1 dag wordt, dan moet er bij de trouwceremonie wel een bevoegde ambtenaar aanwezig zijn om te controleren dat de trouwceremonie wel op geldige wijze plaats wordt voltrokken.
Zoals in bijna alle gemeentes in Noord-Holland mag je ook in de gemeente Medemblik op iedere locatie trouwen waar jullie dat graag willen. Bijna iedere locatie moeten we eigenlijk zeggen want uiteraard moet zo'n zelf gekozen trouwlocatie wel voldoen aan een aantal voorwaarden en veiligheidsregels. Bijvoorbeeld de veiligheid van de locatie in de breedste zin van het woord, goede zeden, geen parkeeroverlast, een kleedruimte van de trouwambtenaar, geen overlast, etc...
Omdat de kosten voor het trouwen in Medemblik uiteraard tussentijds kunnen wijzigen, verwijzen we je hiervoor naar de trouwpagina in de website van de gemeente Medemblik.
Voor het gratis trouwen moet 1 van jullie in de gemeente wonen. Hierbij mogen alleen de getuigen aanwezig zijn. Minimaal 2 en maximaal 4 getuigen. Heb je er nog vragen over? Neem dan contact op met de gemeente Medemblik.
Gemeente Medemblik
Bezoekadres: Dick Ketlaan 21, 1687 CD Wognum
Postadres: Postbus 45, 1687 ZG Wognum
Tel: 0229 85 60 00
Website: www.medemblik.nl
E-mail: info@medemblik.nl
De getuigen bij het huwelijk moeten tenminste 18 jaar zijn. Er moet bij aanmelding een kopie van het legitimatiebewijs worden afgegeven. En er moeten minimaal 2 getuigen bij de huwelijksvoltrekking aanwezig zijn en maximaal 4.