Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Oostzaan

Trouwen op een paviljoen
Foto: Paviljoen Twiske

Het huwelijk is één van de mogelijkheden om de relatie met je partner officieel vast te leggen. Een huwelijk is mogelijk zowel tussen een man een een vrouw als tusse twee mensen van gelijk geslacht. Heb je het voornemen met elkaar in het huwelijk te treden? Dan maak je hiervan een melding. Dit doe je bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waarin je wilt trouwen. Je hoeft dus niet in je eigen woonplaats de melding te doen. Trouwen voor de gemeente heet het burgerlijk huwelijk. Wil je ook voor de kerk trouwen? Dan kan dit pas nadat het burgerlijk huwelijk gesloten is. 

Trouwlocaties

De gemeente Oostzaan beschikt over verschillende trouwlocaties. Het is alleen mogelijk om op één van deze genoemde locaties te trouwen. Voor huwelijksafspraken en meer informatie kun je contact opnemen met loket Burgerzaken van de gemeente. Een faspraak met loket Burgerzaken kun je telefonisch maken. 

• Dorpscentrum de KunstGreep
Paviljoen Twiske
• Twiske Haven
• De Protestantse Kerk (Grote Kerk) en/of Bartel Jacobsz Centrum
• Hotel van der Valk Oostzaan - Amsterdam
• Het Wapen van Oostzaan

Paviljoen Twiske
Foto: Paviljoen Twiske

Trouwambtenaren

Het huwelijk wordt voltrokken door een buitengewone ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS). De gemeente telt meerdere trouwambtenaren. Bij het melden van jullie voornemen om met elkaar in het huwelijk te treden, kun je je voorkeur uitsrpeken voor één van de trouwambtenaren. Deze ambtenaar neemt ruim van tevoren contact met jullie op om een afspraak te maken voor een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek kun je al je wensen naar voren brengen. Voor de betreffende ambtenaar vormt deze kennismaking een goede voorbereiding op de toespraak. 

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Hieronder vind je nog een aantal andere mogelijheden.

Trouwen in Oostzaan
Foto: Paviljoen Twiske

Budget huwelijk

Op dinsdagtochtend t/m donderdagochtend 10.00 uur kun je 'budget trouwen' indien één of beide partijen ingeschreven staan in de basisregistratie personen (BRP) als inwoner van de gemeente Oostzaan. De huweljiksvoltrekking vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis en duurt 15 minuten. Bij de huwelijksvoltrekking mogen maximaal 15 personen (inclusief max. 4 getuigen en het bruidspaar)  aanwezig zijn. Er is gen gelegenheid voor toespraken en/of het uitgebreid feliciteren van het bruidspaar.

Kosteloos trouwen

Op maandagochtend 09.00 uur kun je kosteloos trouwen indien één of beide partijen ingeschreven staan in de basisregistratie personen (BRP) als inwoner van de gemeente Oostzaan. Houd rekening met een wachtlijst. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in een spreekkamer in het gemeentehuis, is sober van aard en duurt ongeveer 10 minuten. Bij de huwelijksvoltrekking mogen maximaal 8 personen (inclusief max. 2 getuigen en het bruidspaar) aanwezig zjin. Eer is geen gelegenheid voor toespraken en/of het uitgebreid feliciteren van het bruidspaar.  

Meer informatie over trouwen in de gemeente Oostzaan

Gemeentehuis
Kerkbuurt 4
1511 BD Oostzaan
Tel: 075 651 21 00
Website: www.oostzaan.nl
E-mail: antwoord@over-gemeenten.nl