Home
Instagram Pinterest Facebook Twitter


Trouwen in de gemeente Velsen

Muziek op je bruiloft
Foto: Celebration Events

Willen jullie trouwen in de gemeente Velsen? Dan helpt de gemeente je graag om er een onvergetelijke dag van te maken. Je moet wel een paar dingen regelen voordat je kunt gaan trouwen. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om te kunnen trouwen in gemeente Velsen. 

Huwelijk aanmelden

Meld jouw huwelijk aan bij de gemeente. Dat kan vanaf 2 jaar tot 2 weken voor de trouwdatum. Je kunt dit online doen of op het gemeentehuis. Hieronder vind je een overzicht van wat je nodig hebt om het huwelijk online te melden. 

• Jouw DigiD gebruikersnaam- en wachtwoord.
• Jouw telefoonnummer en e-mailadres
• Een digitaal bestand van jouw paspoort, identiteitskaart en/of verblijfsvergunning.
• Een digitaal bestand van het identiteitsbewijs van jouw getuigen.
• De persoonsgegevens van jouw ouder(s), eventuele eerdere huwelijkspartner(s) en miderjarige kinderen. Je vind deze gegevens ook op MijnOverheid.nl.
• Sta je onder curatele? Lever dan ook de gegevens van jouw curator en een digitaal bestrand van zijn/haar toestemmingsverklaring dat je mag trouwen. 

CelebrationEvents
Foto: CelebrationEvents - de specialist in bruiloft-muziek in Velsen-Noord en omgeving

Trouwen op locatie

Op veel locaties zijn al eerder huwelijken voltrokken. Mocht je voorkeur uitgaan naar één van de locaties waar al eerder huwelijken zijn gesloten, dan kun je in overleg met de eigenaar/beheerder van de door jou gekozen locatie de overeenkomst 'huwelijk op locatie' invullen en ondertekenen. Gaat jullie voorkeur uit naar een locatie waar nog niet eerder een huwelijk is voltrokken? Dan is het van belang dat de eigenaar/beheerder van de door jou gekozen locatie contact opneemt met Burgerzaken. De gemeente maakt voordat je samen de overeenkomst huwelijk op locatie opmaakt, een afspraak met de eigenaar/beheerder om te kijken of de door jou gekozen locatie aan alle voorwaarden voldoet. In principe inspecteert de gemeente eenmalig de locatie. Alleen wanneer de locatieomstandigheden tussentijds wijzigen, vindt er mogelijk nogmaals een inspectie plaats. Na de inspectie, kun je samen met de beheerder/eigenaar van de locatei de overeenkomst 'huwelijk op locatie' invullen en ondertekenen. 

Trouwambtenaren

Trouwen doe je niet zomaar. Het is een bijzondere dag voor jou en je partner. Daarom wil de gemeente er alles aan doen om deze dag zo bijzonder mogelijk te maken. Bij de gemeente Velsen kun je je voorkeur aangeven door wie je het huwelijk wilt laten voltrekken. De keuze van een trouwambtenaar moet echter minimaal 2 maanden voor de trouwdatum bekend zijn. Een voorkeur aangeven voor een BABS is nie van toepassing voor de gratis huwelijken met een bescheiden ceremonie. 

Bruiloftmuziek
Foto: CelebrationEvents

Kosten huwelijk

Aan een huwelijk zijn kosten verbonden. Een kosteloos huwelijk is alleen mogelijk voor bruidsparen waarvan één van de partners als ingezetene van Gemeente Velsen is ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP). 

Meer informatie over trouwen in de gemeente Velsen

Gemeente Velsen
Dudokplein 1
1970 AL IJmuiden
Tel: 0255-567200
Website: www.velsen.nl
Email: info@velsen.nl